SKJOLD NB-BORNHOLM 1-1 (0-0)

 

FORÅRSFORNEMMELSER I OKTOBER

Der var et strejf af forår over Skjolds Park til denne kamp. Ikke vejrmæssigt ,hvor det var de meste kedelige efterårsvejr man kan tænke sig. Gråt, mørkt og diset, og med en truende regn hængende over hovedet på os. En regn som til sidst fik overtaget, heldigvis først da kampen næsten færdig.

Når jeg taler om foråret skyldes det Skjolds spil i denne kamp. Jeg følte mig i lange perioder tilbage til forårets koncept ”Defense First”, tilsat lidt ”Safety First”. Det gav ikke den mest sprudlende kamp, men det gav 1 point, og så længe ud til at give 3. Skjold kom nemlig tro mod konceptet foran i starten af 2. halvleg, men en sen udligning af NB Bornholm betød at Skjold måtte tage sig til takke med 1 point. Og det er jo altid ærgerligt at miste point til sidst i en kamp.

Ellers vil dette referat bringe dig tilbage til studiet, bringe navnet på Skjolds målscorer og komme med et indslag om ”Bornholms Stemme”. Den medsendte videofotograf fra Bornholm kan ikke have haft besvær med at redigere et indslag om kampens højdepunkter. Det kan højst komme til at vare 1 minut.

Her vises et billede af hvordan vejret var til denne kamp.

1. halvleg

Det var en halvleg hvor man nemt kunne anvende den gamle kliche ”0-0 og tilbage til studiet” Intet af betydning skete. Skjold spillede defensivt og var kun i stand til at skabe meget lidt frem ad banen. NB Bornholm er ikke ligefrem et sprudlende mandskab med positionsspillet som mærkevare. De satser på lange bolde og høje bolde ind i modstandernes straffesparksfelt. Skjold var godt forberedt på dette, og tillod ikke bornholmerne at komme til (hytte(fadet.

Så da pausetrommerne lød var vi halvt igennem kampen, men helt uafklaret om udfaldet.

 

2. halvleg

PATRICK

Skjold 2. halvleg var langt bedre. Det startede da vi efter 8 minutter kom foran med 1- 0 på et flot langskud af Patrick. Skjold havde forinden en meget stor chance, men uden målmæssigt udbytte. Da jeg skulle notere scoringen fandt jeg ud af at det var mit første notat i kampen overhovedet. Og jeg har heller ikke i min hjernebark lagret sindsoprivende episoder fra 1. halvleg, så det understreger at den var helt en trist og indholdsløs affære.

Det var første del af konceptet der var på plads – vi var foran. Nu gjaldt det bare om at forsvare dette hjem. Da bornhomerne ikke er det mest pressende og aggressive hold, havde Skjold stort held med at spille bolden rundt i fred og ro. Der blev dog også skabt chancer undervejs, og 1-2 Skjoldmål mere kunne sagtens være sat på tavlen, men det skete deværre ikke.

Så kom den kedelige episode som ødelagde kampen for Skjold pointmæssigt. 10 minutter før tid udligende NB Bornholm på et hovedstød efter et hjørnespark. Det var en af de få gange hvor bornholmerne var i nærheden af Skjolds straffesparksfelt. Nu var det bornholmerne som havde god tid, og trods et ihærdigt og vedvarende pres fra Skjolds side, blev det ikke til flere scorínger, og spillerne måtte i den tiltagende regn gå tilbage til klubben.

SKJOLD HAR SCORET - PATRIXK YDERST TIL VENSTRE

BORNHOLMS STEMME

sCa 20 af de mest trofaste (og tørstige) tilhængere fra Nexø havde benyttet lørdagen til at få en våd Københavnertur ud af det. De havde lejet en bus som holdt og ventede på dem. Jeg tror ikke at de havde tørstet på turen fra Bornholm til København, og under kampen sørgede de også for at holde væskebalancen på plads. Godt at jeg ikke var den chauffør som skulle køre dem hjem. Deres stemme (Bornholms Stemme) gik tydelig igennem i hele kampen, og særligt det store væskeindtag gjorde dem temmelig højrystede til sidst. Da jeg efter en time spil var udenfor for at slå en streg mødte jeg en bornholmertilskuer som sikkert havde været ude for at ofre til ølguden. Han spurgte på den mest fuldemandsagtige måde om ”Hvad kampen stod”! Men de så ud til at have en festlig dag, og var helt uskadelige. Så et sjovt indslag i manglen på Skjoldtilskuere.

GOD DAG FOR KLØVERMARKEN

JAKOB

Af interessant fra KS kan berettes at begge hold fra Kløvermarken fik point i denne weekend. Føroyar vandt og Sundby spillede uafgjort. HB vandt på Bornholm over Rønne, og Union vandt endu engang. Union som jeg (desværre) vender tilbage til med en optakt da det er dem vi skal møde i næste runde.

Jeg har mange gang rost Eskil, det gør jeg ikke i dag - da han ikke var med i kampen, hvor vi også måtte undvære Jona som var skadet. Hans plads i midterforsvar blev overtaget af Jakob Jensen. Jakob har i 4-5 kampe spillet højre back, og altså i dag i midterforsvaret. Han er en spiller som hurtigt er blevet fast mand på holdet, og bare gør det glimrende i alle kampe. Alan spillede igen en god kamp og slog

nogle giftige indlæg på frispark. Skjold bevarede med det ene point sin plads midt i rækken. Næste uge skulle gerne give 3 point når vi møder et hold ude fra Nordvest. Jeg kan på nuværende tidspunt ikke huske deres navn, men jeg foretager research. Optakt følger.

Vi var alt for få der sås, men Bornholms stemme blev hørt.

Frank Olsen

EFTERÅR I SKJOLDS PARK