KAN DET BLIVE BEDRE?

MADS OG THOMAS

Med sejren over Rønne kom Skjold op på 8 kampe i træk uden nederlag. Da der er spillet i alt 9 kampe i denne turnering må vi altså have tabt en, og det var sæsonens første kamp som vi tabte til Husum med 1-0. Da vi sluttede forrige sæson af med at vinde de sidste 5 kampe, må man sige at det går ganske godt for Skjolds 1. hold! Det betyder at vi er kommet godt og solidt ind i den gode cirkel hvor selvtilllid og troen på at man ikke kan tabe er dybt forankret dybt inde i hver enkelt spiller. Vi har efterhånden skabt en glaskuppel uden om cirklen, og på den måde skabt en ugennembrydelig vindertro der simpelthenm gør at vi ikke kan tabe. Og det er sjovt med selvtillid og medgang. Når man har medgang har man også heldet og de små marginaler på sin side. Der var 2-3 situationer i dag hvor Rønne nemt kunne have scoret, men marginalerne og heldet var på Skjolds side, hvorfor det ikke skete

Når jeg ser på hvor Skjold står i dag kan jeg ikke lære være med at tænke på Thomas Laurenborg som i sidste sæson sammen med Mads Hadberg ændrede spillernes indstilling til kampe, og fik indpodet hvordan rigtig og effektiv fodbold skal spilles. Mads Hadberg står nu alene med ansvaret, og har videreført og forfinet spillet. Selvfølgelig også en tak til spillerne fordi de yder såm eget til træning at de kamp efter kamp kan præstere på de høje niveau de gør.

Det er efterhånden svært at finde nye ord at sætte på når jeg skal beskrive Skjolds spil og resultater. Skuffen med superlativer er ved at være tom, og jeg risikerer nemt at komme til at gentage mig selv. Tro nu ikke jeg ikke elsker at skrive referater når det går så godt for Skjold. Det er trods alt meget bedre end at skrive om nedrykning og stregen. Og de mange tusinde skjoldere der var tilstede kunne jo selv se hvor godt Skjold præsterer for tiden.

En kamp hvor Skjold i store perioder var toneangivende, men hvor Rønne også spillede ganske godt og bestemt havde deres chancer. I det første kvarter burde Skjold dog have scoret, og som altid når det gælder det offensive var Egzon naturigvis involveret. Men Skjokds første mål kom først efter 25 minutters spil hvor Jeppe Forum blev nedlagt i det kriminelle felt. Egzon scorede sikkert. Kort efter fulgte et godt langskud fra samme Jeppe, men i sidste del af 1. halvleg var det Rønne som havde meget af spillet og 2 store chancer opstod.Først et frispark lige uden for Skjolds straffesparksfelt. Fra min position havde skuddet retning direkte mod den fjerneste trekant, men på forunderlig vis dukkede Viktor målmand op og fik bolden viftet ud til hjørne. Og netop hjørnespark var noget som Rønne satsede meget på. Allle store folk med i feltet og så tæt på Viktor for at forhindre hans arbejdsradius, men til stor ros for Viktor fik han grebet godt ind overfor disse indlæg. En meget stor chance opstod til Rønne. Fra nært hold kunne Rønne æpiller afslutte på mål, hvor Philip Rosendal stod i vejen. Han fik blokeret bolden ud på stangen hvorefter den sprang i spil igen. Der var Skjold heldige.

Rønne fik en højlydt opsang i pausen  og det virkede. De kom mere opsatte og handlekraftige ud til denne halveg. Alligevel var det Skjold som fik halvlegens første chance efter blot 3 minutter. Efter et god opløb af Martin Madsen i højre side sendte han en perfekt aflevering ind til Mads Hende som fra straffesparkskanten havde frit skud, men han skød forbi mål. Måske var det fordi at jeg havde droppet ham som første målscorer hvilket betød at selvtilliden var sivet ud af ham? Jeg ved det ikke, men mål blev der ikke. Midt i halvlegen opstod en stor chance til Røne, da en skjoldfordsvarer sparkede bolden ind i ryggen på en anden spiller. Trods gentange gennemsyn af Bornholms glimrende indslag fra kampen kan jeg ikke se om det var en bornholmspiller eller en skjoldspiller der blev ramt. Hvis det var en bornholmer skulle der naturligvis være dømt off side. Spillet fik lov til at fortsætte, men afslutningen blev så dårlig at Viktor siddende kunne redde bolden.

I slutningen af halvlegen overtog Skjold det meste spil, og udnyttede dette til at score 2 gange. Efter 20 minutters spil forsøgte Jakob Forum at mase sig igennem på midten. Det lykkedes ikke, men bolden sprang hen til ham igen og efter et træk og en skudfinte kunne han med venstre fod sende bolden i mål. 2-0 til Skjold. Og mindre end 10 minutter senere blev kampen endelig afgjort. Efter et hjørnepark til Skjold endte bolden midt for mål. Og som en ægte angriber stod min kæpest neop der og kunne sende bolden den sidste meter i mål. For dem som ikke er så kendt i hesteverdenen, må jeg hellere fortælle at målscoreren var Anders Hviid.

Skjold i udbrud

Med sejren mod Rønne skabte Skjold afstand til forfølgerne. 4 pont til Rønne og 5 til Fremad Amager. Husum ligger fortsat på 1. pladsen 2 point foran Skjold. Det får mig dog ikke til at tro at det er mellem disse 2 hold opryknigen skal afgøres. Jeg har været i fodboldverdenen så længe at jeg ved at meget kan ske. Formen kan dykke, marginalerne springer væk. Glaskuplen kan springe, og der vil selvfølgelig komme nederlag og dumme uafgjorte resultater hen ad vejen, men udgangspunktet kan ikke være meget bedre.

Igen i dag en meget flot holdpræstation, men selvfølgelig var der nogen som gjorde det bedre end andre. Jakob Jensen har her i foråret udviklet sig til forsvarfets styrmand, og det er bare en fornøjelse at se ham agere hver gang. Viktor målmand stod en upåklagelig kamp med gode indgreb ude i felten, og par rigtig gode redninger. Det er for tiden svært at komme uden om Jeppe Forum når jeg skal skrive om gode præsationer. Igen i dag var han god. Han fik et straffespark, og scorede på næsten akrobatisk vis et afgørende mål. Er var come back til Niels Toft som var inde i en periode og bidrog til løjerne, Han er naturligis ikke klar tl en hel kamp, men dejligt at se ham tilbage. Der var også genkomst til Mke som har være skadet. Han kom kortvarigt på banen sidst i 2. Halvleg. Der var et sent afbud fra Jona hviket betød at Wissum Tyrki blev sat ind som venstre back. En opgave han klarede fint. Jeg kan stadig se en støt og rolig udvikling hos ham fra ungdomsspiller til seniorspiller. Jeg vil også nævne Mads Janell som igen spillede en god kamp for Skjold.Han bød ind med nogle halvsvinske tacklinger. Det må være noget han har lært i Union, for sådanne tacklinger bruger vi ikke i Skjold. Dejlig at have ham tilbage. Og så var Smedegård ikke med i dag. Så der er nok af spillere at vælge imellem nå holdet skal udtages

Og næste gang der skal vælges er på fredag hvor vi skal møde Politiet i Valby. Optakt følger.

HAPPY DAYS ARE HERE AGAIN.

FRANK OLSEN