I DAG KOM CHANCERNE

Det var en fornøjelse at være til stede i Fælledparken denne spirende forårsdag hvor der var gang i aktiviteterne rundt omkring, og Østerbroborgerne med og uden børn og hunde endelig kunne ryste vinterens støv og sne ad sig og komme ud i det nærmeste man kan kalde natur på Østerbro. Jeg koncentrerede mig naturligvis mest om det der skete på Skjolds Park, så må hoppeborg og Trafiklegeplads vente til en anden gang.

Det er nu noget andet i afslappet påklædning at kunne koncentrere sig om kampen, end i overlevelsesdragt og med nathue at skulle forsøge at holde varmen og holde snefnug væk fra ansigtet.

 

MANGLENDE SLUTPRODUKT

MURENS FALD

Det var et klart bedre Sundbyhold vi mødte i dag i forhold til efterårets kamp, og med sejre over Union og Jægersborg viser det sig jo også på de opnåede resultater. Alligevel burde Skjold have vundet. Spillet så bedre ud eller også var det bare et begyndende solstik som ramte mig. Det var i hvert fald glædeligt at vi i dag, særligt i 2. halvleg, fik skabt så mange chancer at en Skjoldsejr vill have været en naturlig udgang på kampen. Men dels havde Sundbys målmand en del gode redninger, dels var stolpen en enkelt gang i vejen for en Skjoldafslutning. Jeg ville før i tiden have skrevet at Skjold brændte nogle chancer, men intens fodboldkigning på TV i løbet af vinteren har lært mig at man ikke længere ”brænder” chancer, det er slutproduktet der er for dårligt. Godt at Skjold ikke er en produkthande!.

Og så bød dagens kamp på en debut som lover utroligt godt for de kommende kampe. Og med fare for at gøre en tidligere Århusianer indbildsk, vil jeg senere i dette referat bringe et lille indslag om denne spiller. Men jeg kan ikke betehne hans ankomst som træls.

1. Halvleg

Denne halvleg var både jævnbyrdig og spændende, og så fik vi hele 3 mål. Det første til Skjold da Jackson Møller var trukket frem til et hjørnespark og fra kort hold kunne sende bolden i mål. Men inden pausen vendte kampen og Sundby scorede 2 gange. Først fik de en mand sendt ud i 10 minutter på grund af en advarsel, og benyttede undertallet til at score på et skråskud. Senere i halvlegen fik de tilkendt et frispark lige uden for Skjolds straffesparksfelt. Fra min position i modsatte ende af banen kunne jeg se at Skjolds mur var stillet helt forkert op, da der var god plads til at en venstrebenet spiller kunne sende bolden i mål. Så det gjorde Sundby naturligvis. Håbløst at man kan stille en mur op så dårligt.

Til allersidst i halvlegen skabte Skjold en kæmpe målchance efter opspil i venstre side. En aflevering blev sendt in foran mål hvor en Skjoldspilller blot skulle sætte en indeside på for at score, men på uforklarlig vis gik bolden langt over mål. For ikke at hænge nogen ud vil jeg bare nævne det gode islamske navn Mohamad. Så Skjold var altså bagud med 2-1 ved pausen.

2. halvleg

Denne halvleg var sæsonene bedste hvad spil og især målchancer angår. I dag kunne jeg for første gang i foråret ærgre mig over at tilspillede chancer ikke blev udnyttet. Og det gjorde jeg. Mindst 5-6 store chancer havde ikke det rigtige slutprodukt, det slutprodukt som kunne og burde have medført en sejr til Skjold. Nu måtte Skjold nøjes med uafgjort, men kunne dog sætte yderligere et point ind på kontoen. Jægersborg forstod at de nu blev pustet i nakken af Sundby og vandt. Traditionen tro tabte HB når Union sætter point til. Union fik dog 1 point ved at spille uafgjort mod KFUM. Skjold ligger fortsat godt midt i rækken.

OPLØB AF SKJOLDERE

OSCAR OG TINDBÆK

Jackson Møller var tilbage på det velkendte høje niveau, og krydrede oven i købet præstationen med en scoring. Mange andre Sjoldere gjorde det i perioder godt, men der kan stadig godt fyldes lidt mere påkvalitetsmæssigt. Og så ser det ud til at vi igen er i stand til at skab chancer, nu skal vi bare have dem udnyttet, så slutproduktet (jeg elsker det ord) kan blive bedre.

Der var et sandt opløb af tidligere og nuværende Skjoldspillere som solen havde lokket ud til denne kamp. Et billede af nogen af dem kan ses her.

POST TIL TIDEN

SKJOLD POST

Posten bliver tit kritiseret for sin service og dyre priser. Men der var absolut ikke noget i vejen med den pakke som Skjold fornylig modtog fra Brabrand i Århus. Udenpå stod ”Handle with care”, så den blev naturlig åbnet forsigtig. Indeni befandt sig måske en en guldklump, men en spiller som kan få stor betydning for Skjold her i foråret. Nemlig Lasse Post Tellefsen, som er midtbanespiller og har spillet på Brabrands divisionshold. En spiller som er flyttet til København og som de er grumme kede af miste. Læs bare her hvad de skriver om Lasse:

Lasse Post Tellefsen kom til klubben i sommeren 2014, og der gik kun 5 kampe, inden han tog taktstokken på den centrale midtbane, og han var med til at slutte foråret fint af. Han var så på udveksling i foråret, hvilket var ved at koste i nedrykning. Lasse vendte så tilbage til Brabrand forud for sidste sæson, og han leverede stort. Han arbejder altid stenhårdt. Derfor bliver det svær mand at undvære. Lasse er tilmed en god dreng, så vi er kede af, at det nu må slutte.

Og allerede her i første kamp for Skjold viste han tegn på klasse og som en midtbanespiller som snart vil være omdrejnigspunktet på Skjolds hold.

Og når man flytter til København hvad er så mere naturligt end at vælge Skjold som klub? Velkommen Lasse.

 

LASSE POST - ARKIV FOTO

NÆSTE KAMP

BAGSIDEN AF SKJOLD

Jeg har vist allerede dette lange referat forstyrret i eftermiddagskaffen og det bløde brød. Jeg vil slutte med at fortælle at Skjold næste lørdag skal til Bornholm på en af de 2 ejser her i foråret. Denne gang for at møde Rønne Jeg tror at jeg er løbet tør for spændende indledninger og dårlige bornholmer jokes, så jeg forventer ikke at komme med et oplæg til denne kamp. Men man ved aldrig hvad min krøllede hjerne og en intern brainstorm kan medføre. Så stay tuned.