UNION - SKJOLD 1-0 (0-0

ET ENKELT POINT VILLE HAVE LUNET

På en dag hvor Ingolf benyttede lørdag eftermiddag til at puste sig op til nattens stormfulde højder, var det en kold omgang at overvære denne kamp. Det blæste så både marv og ben følte sig vindskudt og gennemblæst i alle 90 minutter. Så bare et enkelt point til Skjold ville have lunet, men sådan skulle det ikke gå. For selv om det i lang tid så ud til at det ville lykkes for Skjold at snuppe det ene point, betød en scoring af Union 10 minutter før tid at Union vandt (som det tophold de er), og Skjold måtte (ikke uventet) forlade Genforenigspladsen med håret i postkassen, og et håb om at Postvæsenet også i den kommende uge vil benytte bare en af dagene til at bringe breve ud. Postvæsenet har længe været en postgang for sent på den, og med de posttakster de holder sig nu, er det billigere at anskaffe sig en brevdue til sin luftbårne post. Som altid var der god tilskueropbakning til Union.

 

KUN VINDEN KENDER SVAR

Som sagt blæste det kraftigt og det var på langs ad banen. Det var i denne kamp ikke altid en fordel at have medvind, da selv den meste følte aflevering frem af banen let blev blæst ud over mållinjen. Skjold havde medvind i første halvleg. Det var tydeligt at vi var oppe mod et velorganiseret og godt spillende hold. Skjolds spillere skal roses for den gode defensive organisation, som betød at Union stort set ikke kom frem til chancer. Til gengæld kneb det mere frem ad banen, og særlig på den sidste 1/3 af banen blev det ikke til det vilde. Eskil havde dog i løbet af kampen en god hovedstødschance og Alan en god skudmulighed, men slutproduktet (det man før kaldte afslutninger) havde ikke den fornødne kvalitet. Ja man lærer meget af at se fodbold i fjernsynet. På dansk betyder det at afslutningerne bare var for dårlige.

En tilfældighed betød at Union kunne score en enkelt gang, og det er langt under hvad de plejer at præstere, og det skal absolut tilskrives Skjolds gode forsvarsspil, samt vindens indvirkning på spillet. Man kan sige at begrebet ”Tab og Vind” fik en anden betydning i denne kamp.

Skjold havde i dag en debutant på mål..Han blev ikke sat på de store prøver og kan ikke lastes for scoringen. Stor ros til Skjolds midterforsvar Tindbæk og Jakob for en god kamp. Efter at Union havde scoret opstod der nogle ganske forståelige frustrationer på Skjolds hold. Det skete i forbindelse med en udskiftning, og en dum udvisning. Det er noget man skal have styr på, for uden den nødvendige disciplin og sammenhold, op når man intet som hold.

Når vi nu havde Mads Hadberg på Unions hold, og han er så fotogen, må jeg hellere vise et billde af ham da han blev skiftet ind i 2. halvleg. Han er iført den Uniontrøje som har været brugt lige så lønge som Hadberg er gammel, så helt ny er den ikke!

Jeg er fuld af fortrøstning inden efterårets sidste kamp som er næste lørdag på hjemmebane mod Jægersborg. Som sædvanlig kommer der en optakt her på siden. En kamp som gerne skulle give point så vi kan sove trygt i julen.

JENS MED FANEN

Som bekendt skal Danmark sende flere soldater til Afghanistan. Hvad Rusland og USA ikke har klaret de sidste 20 år, kommer der nu styr på når de danske soldater ankommer. Sidst vi var i Afghanistan døde mange danskere, andre blev handicappede og fik sår på sjælen. ”When will they ever learn?” kunne man spørge sig selv, men for at sikre sig sender Danmark psykologer, feltpræster, feltmadrasser, sjælesørgere og nonner med til Afghanistan, ligesom de medbringer deres egne kister, hvilket sparer på udgifterne på stedet (”On Location” som det hedder). Statsministeren har allerede skrevet sin standardtale, som taler om stor sorg og medfølelse med famlie og venner. Den ligger klar til udsendelse. Her ses soldaterne på natmanøvre under den indledende træning. God kamp!

Og så skal du huske at det er Halloween mandag den 31. oktober.

Vi ses i kamphumør og med Gentofte Dresscode.

Frank Olsen